kom kijken hoe de bol een tulp wordt!

Tulpenrondleiding.nl biedt u een unieke ervaring!

U kent vast de prachtig uitgestrekte velden in het voorjaar, vol met tulpen in alle kleuren en soorten. Na een periode van bloei, wordt de tulp gekopt en blijft er alleen een groen plantje over. Zonde zou u zeggen. Maar doordat de tulp gekopt wordt, gaat de bol groeien en dat is precies de bedoeling. Grote bollen die in juni geoogst worden, worden ’s winters gebruikt in de kas om uit die bol een prachtige bloem te laten groeien. De tulp!

Die bol wordt natuurlijk niet vanzelf een tulp, daar gaat een heel proces aan vooraf.

Tulpenrondleiding.nl biedt u een rondleiding aan door de kas van Litjens Tulpen waarin u in ca. anderhalf uur het hele teeltproces en broeiproces te zien krijgt.

De rondleiding start in de ‘kantine’ van Litjens Tulpen waar u ontvangen wordt met (desgewenst) een kop koffie en wat lekkers. U krijgt een exclusieve film te zien van het teeltproces van de tulp op het land. Daarna gaan we de kassen in en kunt u met eigen ogen zien hoe er uit een bol een bloem groeit. Uiteraard krijgt u de nodige informatie tijdens de rondleiding en kunt u na afloop ‘tulpen’ souvenirs kopen.

Een leuk en educatief uitje, speciaal voor (familie/vrienden) groepen.

weetje: in frankrijk zijn rode tulpen het meest populair

0001

  het bedrijf

Litjens Tulpen uit Creil is een tulpenkwekerij en broeierij, gespecialiseerd in het nieuwere assortiment van tulpen. Jaarlijks telen zij zo’n 15 hectare tulpen op het land en broeien zij circa 3,5 miljoen bollen in de broeierij. De tulpen worden dagelijks geveild op alle vestigingen van Royal Flora Holland. Het grootste gedeelte van de bloemen wordt geëxporteerd naar het buitenland.
Litjens Tulpen is tevens een akkerbouwbedrijf en teelt diverse gewassen zoals plantuien, wintertarwe en suikerbieten.

  tulpenfestival

Zeg het met tulpen uit Noordoostpolder! Van half april tot begin mei staat Noordoostpolder in het teken van het Tulpenfestival. Half april / begin mei vormen de akkers een kleurrijk geheel. Het Tulpenfestival biedt veel verschillende activiteiten rondom de bloei van de tulp. De 101 kilometer lange tulpenroute voert langs buitengewone bezienswaardigheden in Noordoostpolder en langs de prachtigste bollenvelden. Kom tijdens het Tulpenfestival genieten van die boeiende, bloeiende bloemen in Noordoostpolder!